Kunstmatige intelligentie

Bloedlink of gewoon leuk?

Één ding is zeker; er is paniek. En wanneer er in het land paniek is en het wel eens een probleem kan worden voor de leerlingen ben ik op mijn hoede.

In mijn afgelopen 30 jaar heb ik steeds maatschappelijke problemen ‘mogen oplossen’. Wanneer de knappe koppen van ons land het niet meer weten leggen we het neer bij de basisschool.

Overgewicht, lhbt, social media, burgerschap, sociale achterstanden etc. En ik snap het. Leg het bij het onderwijs dan kun je zeggen dat er iets aan wordt gedaan.

Nu is er de opkomst van kunstmatige intelligentie en heel veel mensen zijn het er over eens: dit kon wel eens een groot probleem worden in onze maatschappij. De computer kan straks heel veel. Zoveel, dat nep dingen misschien straks niet meer van echt te zijn onderscheiden. Dus opletten….

En omdat ik wel eens wilde kijken wat dit zou kunnen betekenen besloot ik een onderzoekje te doen. Was het voor mij mogelijk om de Waterpoort door Dali te kunnen laten schilderen en hoe zou Escher over de Waterpoort denken… En, wanneer Rembrandt en Dali samen bezig gingen met een portret van mij, hoe zou dat er dan uit zien? Ik moet heel eerlijk zeggen, het heeft me positief verrast.

Ik vind ze zo mooi dat ik morgen in de klas toch eens even een gesprekje aan ga met ze. Ik denk dat het ons kan helpen maar snap de gevaren…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.