Loop Leeuwarden 2023

Stond ik eerder al eens onder de Oldehove, de afgelopen jaren was dit steeds op het Wilhelminaplein. Toch had de organisatie er dit jaar weer voor gekozen om terug te keren. Loop Leeuwarden hoort onder de Oldehove te starten en te finishen. Wat een prachtig plaatje was dit.

Ik besloot om deze dag weer eens met de trein naar Leeuwarden te komen. Geen gedonder met parkeren. Relaxt zittend met de mogelijkheid nog even wat punten door te lezen. Ik moest al vroeg op het station zijn en om kwart over 8 stond ik in Leeuwarden. Op naar de start om nog even een bak koffie te kunnen drinken en wat te kunnen bijpraten met oude bekenden.

De start van de jeugd was om half 10. Een dikke duizend kinderen werden warm gedanst door een aantal trainers die op het podium de kinderen enthousiast maakten. Wij als speakers mochten vooraf een aantal mensen interviewen. Sponsoren die deze loop mede vorm geven. Uiteindelijk werd er gestart in twee leeftijdsgroepen. De eerste start was voor de aller jongsten. Zij liepen een ronde door de Prinsentuin en finishten op het plein. De tweede groep liep een kleine ronde door het centrum en mocht ook onder de boog op het plein finishen. De finish was een feestje maar ook enigszins chaotisch. We kregen veel ouders bij de microfoon die hun kind kwijt waren. Het overzicht was namelijk op het plein wat minder. Het kwam allemaal goed maar het was even zoeken.

Na de jeugd was het de beurt aan de 21 en 5 km. Kort na elkaar werd er gestart om zo een aantrekkelijk programma te kunnen bieden aan het publiek. Het was één grote stroom aan deelnemers. De wedstrijd kende mooie winnaars en winnaressen. Dit gold zowel voor de 21, de 5 als de 10 km.

Tijdens het hardlopen werd er ook gestart voor het wandelen. Deze groep finishte ook op het plein. Voor ons betekende het einde van het hardlopen ook het einde van onze taak. Haalden we vorig jaar ook de wandelaars nog binnen, dit jaar werd er gekozen voor een gezellige binnenkomst met verschillende soorten muziek. Een goede keus omdat het hiermee een relaxte finish werd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.