De mooiste tijd van het jaar!

Sportschool? Vandaag even niet! Je ruikt de natuur opbloeien en daar wil ik getuige van zijn. Niet dat ik het in de sportschool niet leuk vind maar met een mooie zon en een prachtig gebied in en om de Potten is de keus al snel gemaakt. Hup, de wandelschoenen aan, fototoestel om de nek en ‘fut’…

De auto wordt neergezet op het grote parkeerterrein van het recreatiegebied en met heel veel zin beginnen we aan ons ‘achtje’. De ronde start over het bungalowpark maar al snel naderen we het meeuwenbroedterrein, een prachtig gebied waar vogels kunnen broeden en waar je getuige kunt zijn van onverwachte natuur. Niet dat ik mijn fototoestel elke wandeltocht meeneem naar schijnbaar had ik vandaag zo’n voorgevoel…

Bij de eerste struiken zien we de bomen wakker worden en zie je de knoppen in de zon bijna uitkomen. Zo prachtig om al dat nieuwe leven te kunnen zien. Ik zoom in en maak fotos van de vruchten. We lopen verder en zien een witte reiger staan op zoek naar een visje. Het beest staat in het water alsof hij wil zeggen: “Maak maar een foto van mij!”. Ook hier maken we een foto om vervolgens de lens te richten op de meeuwen. Ze vliegen af en aan en krijsen zo hard naar elkaar dat het een oorverdovend geluid te weeg brengt. Allemaal bedoelt om indruk op elkaar te maken.

We wandelen door en zien de reiger weg vliegen op zoek naar een betere plek waar hij zijn prooi kan vangen. We genieten volop en lopen langs de sloot door naar het water van het Sneekermeer. Plots houdt Helga me tegen en wijst. Op nog geen 6 meter afstand worden we bespied door een ree vrouwtje.

Dit zul je altijd zien. Ik had mijn fototoestel opgeruimd en moest nu heel voorzichtig het ding weer te voorschijn halen. Dit moest op de foto! De ree bleef ons aanstaren en liet haar aanhoudend fotograferen. Vanachter de rietkraag bleef zij ons volgen. Na zeker 10 foto’s was ik tevreden en liepen we door. (Ik kreeg bijna het gevoel dat we voor de gek gehouden werden.)

Langs het Sneekermeer vervolgden we onze weg. Het zonnetje maakte het een zeer aangename wandeltocht waar al dit moois aan ons werd getoond. Onderweg maakte ik nog wat foto’s van de beelden om ons heen, allen even illustrerend van het gevoel wat dit alles ons gaf.

De wandeltocht werd voltooid met een rondje om de recreatieplas waar alles al weer in gereedheid was gebracht voor het waterski seizoen. Na zo’n kleine 5 kilometer stapten we weer de auto in. Zo blij met de keus om deze avond de sportschool in te ruilen voor de Potten!

Dit doen we nog eens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.