Doorkomst Maarten van der Weijden in Sneek

Veel ruis zorgde ervoor dat ik me bijna schuldig ging voelen om als dagvoorzitter mee te doen aan een prachtig bezinningsprogramma tijdens de doorkomst van Maarten in Sneek…

Fijn en groots dat Stefan opriep tot steun voor dit evenement en de daaraan gekoppelde doelen…

Ik heb nog altijd respect voor de sporter Maarten van der Weijden al had het hem gesierd open te zijn over de eerder gemaakte keuzes en de topprestatie van Stefan…

Dat gezegd hebbende heb ik mogen genieten van een prachtig programma waarin ik zeer inspirerende mensen heb mogen interviewen. Marleen Kok (onderzoeker in het Anthony van Leeuwenhoek ziekenhuis) Esther Bosman-Broekhuis (inspirator) Rian Terveer-Couperus en Atze Osinga (organisatie in Sneek) Feike Damstra, (onze trotse stempelaar) en Jan Tekstra (singer-songwriter van de meest prachtige liedjes)

Wat een voorrecht om de inspirerende verhalen van deze mensen te mogen horen. Het heeft mij geraakt.

Samen met Jan Sjoerd De Vries ,na de doorkomst van Maarten van der Weijden, er uiteindelijk nog een feestelijk slot van mogen maken met al die toppers die mee gezwommen hebben met ieder zijn verhaal!

Zo schreef ik mijn Facebookbericht na afloop van het presenteren van het bezinningsprogramma tijdens de doorkomst van Maarten van der Weijden.

Ik ben namelijk enorm fan van de prestatie van Stefan van der Pal. Hij was de eerste die de reuzen triathlon wist te volbrengen. En heel eerlijk; ik was een beetje Maarten moe.

Niet moe van de sporter Maarten, want wat had en heb ik een respect voor deze Olympisch kampioen, maar het hele circus er omheen en het pretenderen de eerste en enige te zijn. Ik heb gewoon het gevoel dat die exclusiviteit meer geld zou gaan opleveren en dat daarom het verzwijgen beter zou zijn dan het benoemen.

En dat stond me tegen. Iedereen begrijpt wat de drijf is van het uitvoeren van zo’n mega prestatie. En mensen zijn bereid daarin mee te gaan. Maar ik hou van het eerlijke verhaal!

En met zo’n drijf, die niet in verhouding staat natuurlijk, stond ik daar. Staan en interviewen. Praten met prachtige mensen. Met Marleen en haar geweldige onderzoek naar afweercellen bij borstkanker, met Esther die me wist te raken met haar verhaal samen met haar ouders en haar prachtige dochter Benthe over de borstkanker die hun leven compleet op de kop zette, met Feike Damstra, die mocht stempelen, maar zelf een tumor in zijn hoofd heeft en met Rian en Atze, de organisatoren van de doorkomst in Sneek.

Met die inspirerende mensen stond ik daar. Voor het goede doel! En dan maakt het niet uit waar je voor bent. Dan ben je voor beiden. Waarom? Het doel moet centraal staan… Centraler dan de prestatie…

Want die is sowieso al van een buitencategorie…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.