De mei vakantie

Ast’ erges sin in hest, sorch er dan foar dat der geen klap aan is, dan duurt ut feul langer…

Iets wat ik al heel lang, met een glimlach en ietwat flauw, roep en wat ik eerder ook al eens beschreef; ik ben er wederom achter gekomen dat dit niet werkt. Ik kan rustig stellen; ook deze vakantie is dit voornemen weer mislukt. Sterker nog, doordat het zo ontzettend leuk was is alles zo snel voorbij gegaan dat het maar een week leek. En dat was nou net wat ik niet wilde…

In het eerste weekend kwam ik er achter dat, ondanks dat ik mijn werk meer gedoseerd probeer te doen, ik best moe was en ik wel een periode van wat rust kon gebruiken. Kijken of ik de leuke dingen kon afwisselen met ‘niks’ en dat is goed gelukt.

De eerste maandag van de vakantie had ik afgesproken met vrienden bij Erik. Een middagje herinneringen ophalen en ouwe koeien uitwisselen. Wat kan dat leuk zijn. Onder het genot van een heerlijke bbq werd het een gezellige boel waar de schaterlach ver over Gaasterland te horen was.

De week werd verder ingevuld. Koningsdag, aubade zingen, de traditionele bak koffie op het terras, rondje vrijmarkt en ’s middags bij vrienden in de tuin. Waarna de volgende dag een date met Charlotte volgde.

Super leuk om met elkaar weer eens tijd door te brengen. Afgesproken in Hoorn, daar de auto neergezet en doorgereden naar de dijk van Volendam om samen te lunchen in de zon. Na een twee uurtjes Volendam weer terug gereden naar Hoorn om lekker te kletsen en nog wat te drinken in het centrum. Rond een uur of drie namen Charlotte en ik afscheid en reed ik weer terug naar huis. Ook omdat ik voor de vermoeidheid terug wilde zijn in Sneek.

Op zaterdag vertrokken Helga en ik naar Schiermonnikoog. Dit hadden we aan het begin van de vakantie geboekt. Een simpel appartement in het centrum van het dorp. Ze zeggen wel eens, mooi weer heb je verdiend, maar wat was dit geslaagd! Drie dagen lang hebben we buiten geleefd en het appartement alleen gebruikt om even te rusten, tv te kijken of te slapen.

Een wandeling om de noordelijke punt, een fietstocht over het eiland met bezoek aan de bunker, de vuurtoren en de haven, het was er allemaal. De dagen vlogen om en de zon zag dat het goed was!

Na deze prachtige dagen ruimte gemaakt voor mijn werk en Netflix. Ik had een aantal dingen bewust laten liggen om in alle rust aan te kunnen werken. Twee dagen heb ik hier alle tijd voor genomen. Aan de tafel met een muziekje voelde dit niet als een straf. Resultaat: ik ben klaar voor het laatste deel van dit schooljaar en ik heb een aantal films gezien. Hoe lekker was dat!

De laatste dagen van de vakantie waren eveneens prachtig. Lekker uit eten met Charlotte en Romy, samen naar dodenherdenking, een drankje bij Markt en de volgende dag het vieren van onze vrijheid in Leeuwarden. Wat een voorrecht wanneer je dat mag vieren met mensen waar je veel van houdt. Lachend en nog na genietend reden we na middernacht Leeuwarden weer uit. Het werd een prachtige afsluiting van een heerlijke vakantie.

En dan is het maar voorbij gevlogen, en dan lijkt het misschien maar een week. We hebben met heel veel plezier herinneringen gemaakt voor zeker twee weken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.