Dieter is niet meer…

Het is misschien wel mijn mooiste Sneeker stappersavond. Een avond die je eens in de zoveel tijd mag meemaken. Met een verhaal waar je met liefde uit vertelt. Gewoon omdat het zo bijzonder was.

We liepen wat door de stad. Even strúnen. Kijken bij het Schaapmarktplein, de Marktstraat, de Garden of Dance, overal een klein momentje. Zo aan het eind van de avond waarbij de muziek bijna stopte, op zoek naar een plek waar we wat langer konden blijven om een biertje te drinken maar ook om te genieten van muziek of iets dergelijks. We besloten richting de Leeuwarderweg te gaan voor een bezoek aan het Ouwe Vat of de Kroon. Onderweg op de Oosterdijk bleven we even hangen bij het Skûtsje. ‘Jo we gaan naar binnen jong! Dieter treedt hier op!’

En zo stonden we met een handje vol andere mensen te kijken naar drive-in show Safari. Het ‘even blijven hangen’ werd een avond lang genieten van DJ Dieter. Genieten omdat we een man zagen draaien die zo genoot van zijn plaatjes. Na een aantal keer het verzoek ingediend te hebben zong hij op een gegeven ook nog zijn geweldige hit “Mijn Sanseveria”. Wat een feest.

We zijn gebleven totdat het voor Dieter echt de hoogste tijd was. Hij draaide, omdat het zo gezellig was, al een half uur langer. Tot slot kwam hij naar ons toe en bedankte hij ons voor ons enthousiasme. Voor mij niet een moment gespeeld omdat ik oprecht genoot van de ‘show’. Dit bedankje ging gepaard met een verzoek. Het verzoek om voor hem een evaluatie formulier van zijn optreden in te vullen.

Hoe vond je de show? Hoe vond je de muziekkeus? Hoe was de interactie van de DJ met zijn publiek? Hoe was de sfeer? Prachtige vragen waarin Dieter benieuwd was naar zijn optreden. Uiteindelijk kwam ik tot het dik verdiende eindcijfer 10. Ik kon niks negatiefs opnoemen. Ik had namelijk een van mijn mooiste stappersavonden meegemaakt.

Als dank voor het invullen van het (positieve) formulier kreeg ik een rondleiding door zijn ‘DJ-meubel’. Alle schakelaars en lichtjes werd langsgelopen. Elke keer met de opmerking ‘Let op!’. Het ene effect nog mooier dan het andere. Een genot om dit te mogen meemaken.

En nu is Dieter overleden. Weer een icoon die Sneek moet missen. Die karakters die iedereen kent in de stad verdwijnen langzaam naar de geschiedenis. Ik merk dat het me raakt. Gewoon omdat het kleur aan de stad geeft. Ik hou ervan. Gelukkig hebben we de herinneringen en de foto’s nog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.