Ereplek op de finishstreep.

Wat is het toch mooi om de hobby te kunnen vervullen die ik met veel plezier doe. Een hobby die me op de mooiste plek bij een wedstrijd zet, namelijk op de finishlijn. Een hobby die ik toch zeker al weer 10 jaar uitoefen.

Ooit begonnen als clubspeaker onder het mom van: ‘iemand moet het doen’. Daar stond ik, een microfoon, geluidsinstallatie en enige kennis van zaken. Ik vond het eng maar ook wel leuk omdat ik veel atleten ken en over het hardlopen wel iets kon vertellen. Toch merkte ik dat twee uren vol kletsen best een opgave is. Dat maakte dat ik me voor elke wedstrijd ging voorbereiden. Wie zijn de sponsoren, wat waren de uitslagen uit het verleden, wie zijn de kanshebbers, wat kan ik daar over vertellen, parcours record, programma, parcours, bijzonderheden….???? Alles zocht ik uit een daarmee maakte en maak ik, elke keer mijn speakerboek. Mocht het zo zijn dat ik info wilde geven en had ik dit even niet paraat dan kon ik dit opzoeken in mijn voorbereiding.

Zo kwam het dat ik uitgroeide tot een speaker die niet alleen gevraagd werd bij de club maar die ook uitgenodigd werd om te komen ‘vertellen’ bij hele grote evenementen waar duizende mensen aan meedoen. Ik vind het een eer en geniet er volop van. Ondanks dat ik vaak in de voorafgaande week veel in de avonduren aan het voorbereiden ben en dit soms best een klus is, blijft het een prachtige hobby. Ik mag het publiek vermaken met informatie en de nodige humor. Daarnaast ben ik de stem die vaak de bevrijding geeft van een pittig stukje hardlopen. Wanneer ze mij horen weten ze dat de finish in zicht is. Een vertrouwd geluid, thuiskomen!

En daarom ook mag ik van Sporteiland elk jaar optreden bij drie van haar evenementen op Ameland. Een prachtige klus, speciaal omdat ik dan bij een prachtige groep mensen hoor waar ik me helemaal thuis voel. De Sporteiland-familie. Tijdens de MTB/Duathlon, de XTERRA (crosstriathlon) en de AdventureRun geven we het commentaar en proberen we sfeer te creëren waar mensen kunnen genieten van prachtige sport. We, omdat dit vaak gebeurt in tweetallen, soms zelfs met zijn drieën.

En zo stond ik dus, op de derde zaterdag van december, altijd in het laatste weekend voor Kerstmis, op Ameland tijdens de AdventureRun in de straten van Nes, mijn verhaal te doen. Een prachtige wedstrijd met de Nederlandse marathon top waar ik door mijn voorbereiding en die van de organisatie, over kon vertellen. Het werd een prachtige wedstrijd, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. Ik stond op de ereplek, het mooiste plekje in de 1, 2, 5, 10 en 21 kilometer; ik stond met microfoon op de finishlijn!

Het prijzenpodium; dit jaar speciaal omdat het podium volledig in het teken stond van overleden Sietze Wetting

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.