De Cees Clement Trail

Wie kan dat zeggen; een hardloopwedstrijd die je eigen naam draagt? Mijn vader dus… Door zijn staat van dienst binnen de club en zijn prestaties in het verleden, is hij uitgeroepen tot erelid van AV Horror. Voor een aantal mensen binnen de club was dit echter niet voldoende. Zoveel mensen heeft hij enthousiast gemaakt voor het hardlopen; een sport die zeker voor hem toegankelijk was voor iedereen, dat Pieter Baljet zich hard maakte voor deze naamloop.

De loop heeft verschillende locaties gekend. Zo liepen we rondjes op de Potten, in het bos nabij Oudemirdum, en uiteindelijk in het Rasterhoffpark. Ook kende de loop een wisselend karakter. Van trainingsloop onderling met alleen AV Horror leden tot Open Noord Nederlands Kampioenschap. Afgelopen jaar werd ook daar een streep onder gezet. Door een kleine enthousiaste groep werd de schouders gezet onder een trail. Behapbaar, omdat het organiseren van een kampioenschap met vele categorieën, niet langer te organiseren viel.

En zo was er dus op zondag 11 december 2022 de Cees Clement Trail. Wederom in het Rasterhoffpark. De voor-inschrijving bracht ons tot 55 deelnemers. Daar haakten een aantal deelnemers van af maar met een behoorlijk groepje na-inschrijvers kwamen we tot een kleine 70 deelnemers. Normaal zouden we hier enigszins teleurgesteld over zijn maar met de overvolle kalender op deze datum zeer tevreden.

Daarbij was het enthousiasme onder de kleine groep vrijwilligers enorm en zagen we onder de deelnemers veel blije en lachende gezichten; de sfeer was fantastisch! En dat is nou precies waar mijn vader voor staat; hardlopen omdat je er lol in hebt. Zorg voor het plezier, train omdat je het leuk vindt, met de juiste intentie, dan komen de prestaties vanzelf.

De loop is geland. Niet te ingewikkeld maar gaan voor plezier. Zorgen dat het de mensen die naar de trail komen in twee uurtjes een heerlijke ochtend hebben gehad. Dat is met deze geweldige groep vrijwilligers zeer goed gelukt.

En mijn vader was erbij. Samen met mijn moeder stonden ze bij de start en gaf hij het startschot. Wat kan ik daar trots op zijn. Nog altijd dat enthousiasme en nog altijd oog voor iedereen. Dankbaar omdat deze mensen meedoen met ‘zijn’ cross en dit voor hem organiseren. En ook ik ben dankbaar, dankbaar dat mijn ouders dit plezier van deze sport aan mij hebben doorgeven.

Op naar de Cees Clement Trail 2023 of 2024. Wanneer? Daar gaan we eens even goed naar kijken…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.