Eerste dag Sicilië

Spannend…, stress, de behoefte om nu al te boeken voor het volgend jaar op Terschelling…

Bosbranden op Cantania, op het vliegveld, stroomproblemen, Kortom: What are we doing?! Wie gaat er nu naar een gebied waar je elke minuut van de dag het nieuws in de gaten moet houden, waar een hittegolf heerst, waar temperaturen bereikt worden van 46 graden… Wij dus!

En zo maakte ik nog één kort slaapmomentje, althans dat was het plan. Alle mogelijke scenarios passeerden de revue, onnodig om nog langer in bed te liggen. Snel onder de douche, kleding aan en klaarmaken voor vertrek. We gaan het zien.

Om één uur zaten we in de auto en reden we naar Schiphol. Het was enorm rustig dus na een dik uur stonden we voor de douane. Niks wachten, zo doorlopen. Taferelen van vorig jaar waren in geen velden of wegen te zien. Zo fijn dat we in Nederland wonen en er alles aan gedaan wordt om herhaling te voorkomen.

Alles ging zeer voorspoedig en na een uurtje wachten mochten we boarden. Half 5 int vliegtuig, 5 uur taxiën en iets over vijven de lucht in… Zo bijzonder!

De vlucht was ‘geweldig’. Alsof we in een oude Fram-bus zaten met vleugels. Daarbij had ik het gevoel dat het lawaai zoveel meer was dan dat ik normaal gewend was. Het zal wel goed geweest zijn want we zijn uiteindelijk veilig geland maar echt prettig vond ik het niet.

Op het vliegveld mochten we er niet direct uit. Door de brand in een terminal mochten we de hallen niet betreden. Daarom werd alles op het vliegveld uit het vliegtuig gehaald en mochten de mensen de bagage eruit zoeken. Een hele klus voor het grondpersoneel maar ook voor de passagiers met extra bagage. Met een bus werden we voor de aankomsthal gezet waar iemand van TUI ons welkom heette en ons bracht naar de transfer.

De transfer was een mooie bus met wederom Airco die ons over de snelweg naar Giardini Naxos bracht. Geen branden meer te zien maar de schade van eerdere branden was goed te zien. Zwarte bermen en verbrande verkeersborden. Na drie kwartier stonden we voor het hotel en konden we inchecken. Mooi op tijd. Omdat we nog niks hadden gegeten mochten we van het alleraardigste hotelpersoneel nog wel aansluiten aan het ontbijtbuffet. Na de vraag hoe ernstig de branden waren en het antwoord dat dit door de media enorm is uitvergroot en onnodig paniek veroorzaakt, kropen we ons bed in… Onder de airco haalden we 3 uur slaap in. Het is vakantie!

Na ons tukje pakten we onze zwemspullen, liepen we even over het prachtige hotel terrein heen en doken we het zwembad in. Wat een prachtige plek. Omdat we ’s avonds geen zin hadden om op zoek te gaan naar een eettentje aten we in het hotel. Poeppie chique en zo lekker! Wat een genot en wat een leuke ervaring om hier te eten en te kijken naar een mooi stukje horeca-toneel. Het brengen en het opdienen van het eten was grote klasse… Het kost wat maar dan heb je ook wat. Prachtig!

Na dit lekkere etentje nog even romantisch aan het zwembad gezeten en wat mooie fotos gemaakt. Deze vakantie komt helemaal goed!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.