Sinterklaas, een topsprookje…

Het mengen in de discussies over dit prachtige feest laat ik al jaren. Aanvankelijk dacht ik te moeten strijden voor een traditie die mij vroeger zoveel plezier heeft gebracht maar als schoolmeester heb ik gemerkt dat het niet uitmaakt of de pieten nu zwart zijn, geel of vegen hebben. Sinterklaas is in de jaren dezelfde gebleven en zijn vrienden, die hem elk jaar weer vergezellen, brengen dezelfde humor. Kortom, de magie van dit prachtige sprookje is nog altijd in takt.

Reden voor mij om rond deze tijd weer te geloven. Te geloven in een man die goed doet. Die helemaal vanuit Spanje naar Nederland komt om vreugde te brengen. Die elk jaar weer tegenslag heeft maar waarbij hij ook elk jaar weer zijn best doet om het te laten slagen.

Het verhaal wordt vergezeld door de klanken van het grote Sinterklaasfeest wat elk jaar in Volendam plaats vond. Waar Wim (Sibbele) een belangrijke rol had. Ook dat had ik met mijn neef gemeen. De passie voor het Sinterklaasfeest. Het binnenhalen van Sint op de dijk vanuit de haven. De Sinterklaas CD… Zijn muziek maakt vele kinderen nog altijd vrolijk. Ook bij mij in de klas

Dus speel ik dit sprookje nu al een aantal weken, en elk jaar weer. Ik praat mee over de gezonken boot, over het vliegtuig, het nijpende pietentekort, de nieuwe stoomboot, de verdwenen pakjes, de streepjescodes, de medailles, ik volg de ontwikkelingen elke dag weer om aankomende maandag de lieve Sint binnen te mogen halen bij ons op school. Hij is meer dan welkom samen met zijn pieten! Wat een eer om dat te mogen doen omdat alles toch weer goed gekomen is.

Rommelpiet is al bij mij in de klas geweest en afgelopen donderdag waren ook de strooipieten, die overigens zeer bekende gezichten hadden, langs geweest voor een heerlijk handje pepernoten.

Het wordt gevierd, ik vier het! Lang leve Sinterklaas!

Pietengym om Sint te kunnen helpen… Ook in 7/8…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.