Drie dagen fut…

Op zoek naar een hoteletje in Rotterdam, uitkomen bij een wellness hotel in Erica, of all places. Dat is op zijn zachtst gezegd bijzonder. Waarom dan naar dit hotel? Heel simpel; de plaatjes zagen er goed uit en er werd een mooie aanbieding gedaan. Twee nachten met ontbijt en één diner inbegrepen met 50% korting. Daarnaast konden we onbeperkt gebruik maken van de wellness, lees sauna.

Omdat we het weer vooraf hadden bekeken was dit wel een hele gelukkige oplossing. Het zou veel regenen en het zou erg hard waaien. Nou, neem van mij aan, dat deed het. Daarom reden we zondag rond een uur of 1 weg met het plan lekker te settelen, vervolgens de sauna in te gaan, SC Heerenveen te zien spelen en daarna aan te schuiven voor een heerlijk diner.

Het diner bleek een voltreffer te zijn. Kogelbiefstuk! We werden getrakteerd op driegangen die gang voor gang een feestje bleek te zijn. Vol gegeten ploften we uiteindelijk de hotelkamer in. De oogjes waren erg zwaar en al snel lagen we in diepe rust. Morgen wilden we inkopen gaan doen in Duitsland.

En zo gezegd zo gedaan. De biologische wekker in mijn hoofd ging al vroeg en daardoor zaten we mooi op tijd in de plooi aan het ontbijt. Zo konden we vroeg gaan rijden. Het ontbijt was dik in orde. Niet overdadig en helaas ook geen mogelijkheid om koolhydraatarm te kunnen eten maar goed, dat hadden we toch al even laten varen. We gingen er op letten maar wilden het er ook een beetje van nemen.

Eerder had ik aangegeven dat ik graag even in Schoonebeek wilde kijken. Met aardrijkskunde hoorde dit dorp tot het rijtje wat ik moest leren. Slochteren, Schoonebeek, Pernis…. Schoonebeek was de plek waar de Ja-knikkers stonden en waar Nederland de aardolie uit de grond haalde. Ik wilde dat wel eens met eigen ogen zien. Met de regen die met bakken uit de hemel kwam, maakte ik mijn toeristenfoto. De Ja-knikkers stonden erop. Tijdens de autorit naar Meppen kwam ik nog velen tegen. In Duitsland knikten deze lompe ijzeren machines nog steeds Ja. Of er ook werkelijk nog aardolie uit de grond werd gehaald weet ik niet maar het was een mooi gezicht.

Uiteindelijk bereikten we Meppen. De regen kwam inmiddels met bakken uit de lucht. Geen weer om even lekker te shoppen. Daarom parkeerden we de auto in de garage en sloegen we onze slag in een winkelcentrum waar we een boodschappenlijst mochten afwerken met allerlei producten die in Duitsland minimaal de helft goedkoper waren. Of dit werkelijk zo was heb ik niet kunnen controleren maar met een stevige buidel vol liepen we terug naar de auto. Het leek namelijk droog dus aankopen weg en lopend het centrum in. Het bleek behoorlijk tegen te vallen. We hebben een rondje gewandeld maar helaas had corona ook in Meppen huis gehouden. Veel leegstand en de winkels die er waren konden mij niet bekoren. Daarom lunchten we even lekker en gingen we vervolgens, na toch nog een PME winkel gevonden te hebben, terug naar de auto. Het was vroeg dus we konden nog wel even naar Lingen. Dit moest ook een heel leuk stadje zijn.

Nou dat was waar. Heel eerlijk; het was zelfs leuker dan Meppen. Ons oog viel direct op de schreeuwende reclame uitingen van een Mediamarkt. Laten we even binnenkijken. Binnen bleek het koopjes dag te zijn en zo liepen we met een koffiemachine weer de tent uit. Eindelijk onze gewenste machine die de Senseo zou moeten doen vergeten.

Rond de klok van vijven waren we terug in Erica. We besloten vroeg te gaan eten om daarna nog even lekker de sauna in te kunnen. Het werd wederom kogelbiefstuk. Kon ons het schelen, we waren toch lekker weg. Het mocht wat kosten. Na het eten buiktyen we even uit en doken we voor twee uren lekker warm de sauna in. Wat was dit toch een mooi en lekker hotel. Om negen uur sloten we af, kleedden ons aan om met een wijntje in de lobby de laatste uurtjes van de dag door te brengen. Om een uur of 11 was het mooi geweest. Met een voldaan en moe gevoel deden we het licht uit. De tijd vloog voorbij.

De laatste dag werd een korte in het hotel. De tassen werden ingepakt, het ontbijt werd weer genuttigd en we checkten uit. Toen we buiten kwamen bleek het heerlijk weer te zijn. Koud, maar droog en…. De zon was te zien. Ik wilde eigenlijk nog even een paar foto’s met mijn drone vanuit de lucht maken maar helaas, het was zo koud dat de batterij een melding gaf. Daarom snel weer de auto in en op naar Wildlands-Emmen. Van te voren hadden we de kaartjes gekocht waardoor we zo door konden lopen. Als echte Nederlanders schaften we een ‘all-kaffee-you-can-drink’-beker aan en dronken we snel een bakje. We waren klaar om op expeditie te gaan. Het werd een heerlijk dagje dierentuin. Ondanks het koude weer was er veel te zien. We gingen op safari en kregen een boottocht door de jungle. Het blijft bijzonder om al die mooie dieren van dichtbij te zien gedragen. Op een gegeven moment was het klaar. Een lekkere kop soep maakte een eind aan onze tocht. Toen we de auto instapten begon het te regenen. En hoe.

Thuis aangekomen waren we moe. Op de bank keken we terug naar drie mooie dagen. ‘We waren lekker fut weest.’ Doen we nog eens!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.