Mar-athon 2022

25 Juni 2022; wederom een schitterende dag. Ruim 4000 mensen in beweging tijdens de marathon van Sneek. Dit jaar voor t eerst georganiseerd door Le Champion.

Fijn dat ik, samen met Joey, weer mocht optreden als speaker, microfonist, omroeper… Een lange dag maar een wat feestje!

De dag begon ’s ochtends al om kwart voor 7. Microfoons even testen en daarna koffie met de andere mensen van de organisatie. Om 8 uur, samen met Syb en Jo de marathon wandelen weg gespeakerd… Vervolgens in de auto naar Herezijl om daar de halve marathon te starten en vervolgens terug naar Sneek om de eerste wandelaars terug te halen. De start van een intensieve prachtige dag.

Om zeven uur startte de wedstrijdmarathon nabij de Waterpoort. Alsof Dick erbij was.

In voorgaande vijf jaren, voor het overlijden van Dick, had hij erop gehamerd nooit de brug te openen om daarmee de start in te luiden. Er kan van alles gebeuren en omdat je tegelijk start op 3 plekken moet je niks geks gaan doen. Alsof Dick wilde laten zien dat hij mee keek ging de brug wel open maar niet meer dicht. Reset, maar nog geen resultaat. Uiteindelijk 2 minuten te laat en één fiets armer, die tussen de brug zat, werd er gestart. Ook op een andere manier dan de vorige keer… De wedstrijden waren gestart…

Bij terugkomst op het plein was het wachten op de binnenkomers van de 10, 21 en 42 kilometer. Het werd een langgerekt lint van deelnemers die binnenkwamen. Onder hen vele bekenden. Om kwart over 12 kwam de laatste binnen; de ruim 16 uren zaten erop. Onder het genot van een biertje luisterden we nog even naar de klanken van de Kast waarna het bed riep en ik direct in slaap viel…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.