Van leerkracht tot kinderoppas

“Het is niet zo dat ik wil dat die scholen nou zo nodig open blijven”, zei premier Rutte, “maar ik volg de adviezen van deskundigen die zeggen dat de medische risico’s bij kinderen aanzienlijk minder zijn. En ik luister naar instanties die zeggen dat als we scholen gaan sluiten, we veel mensen gaan missen in sectoren zoals de zorg, de GGD’s de brandweer en de politie.” De premier sprak met klem tegen dat er sprake is van het “spelen met mensenlevens”.

Alleen maar de hele avond je verschuilen achter de expertise van “deskundigen”, komen met aannames die totaal niet gefundeerd zijn (Kinderen zijn niet vatbaar in plaats van “bij kinderen zijn de uitingen van het virus misschien wel minder tot niet zichtbaar”), kiezen voor de makkelijkste weg en daarmee een onaanvaardbaar risico nemen voor het personeel, ouders, opa’s en oma’s en kinderen die elke dag gewoon naar school moeten. Ik ben het niet vaak eens met Geert Wilders maar nu trad hij op als iemand die wel snapt dat dit onacceptabel genoemd mag worden.

Gewoon naar school omdat de regering geen antwoord heeft op de vele kinderen die dan thuis zijn. Gewoon de zaakjes niet voor mekaar hebben en dit dan neerleggen bij die groep waarnaar door de regering al lang niet meer wordt geluisterd. Wat denkt u meneer Rutte, wat dit doet bij al “die hardwerkende mensen in het onderwijs”. (Dat compliment stopt u ook maar in uw r…) U legt de druk wederom bij ons. Wij moeten maar onderzoeken en overleggen met instanties of het openhouden van onze scholen mogelijk blijft of dat sluiten verstandiger is. De druk voert u naar zo’n enorme hoogte door te stellen dat het open blijven zo belangrijk is voor de crisesbeheersing. Ik durf te stellen, dit is chantage. Als wij het niet doen is dit een groot gevaar voor de crisis.

Wij mogen dus wel risico lopen? Wij mogen wel meer dan 100 mensen in een openbare ruimte ontvangen? En dan ook nog zeggen dat het achteraf best een verkeerde keus zou kunnen zijn geweest en dat we moeten bijstellen… Te laat meneer Rutte!!! U bent al net zo’n struisvogel als uw voorgangers in Italië. Deze leiders waarschuwen u meneer Rutte; maak niet dezelfde fout als wij! U loopt achter, hebt niet de ballen om echte maatregelen te nemen.

Ik merk dat het me als maar bozer maakt maar ja die belangrijke afweging van meneer Rutte hè. Die is genomen op grond van zeer deskundige mensen. Daar twijfel je toch niet aan. De complete tweede kamer uit zijn zorg en vraagt om heroverweging, alle andere landen om ons heen nemen maatregelen ter bescherming van de bevolking maar die beste meneer Rutte reageert zoals hij vaker doet; glad, emotieloos en om de hete brei heen draaiend. U heeft zeker geen kinderen….

Oh ja meneer Rutte, ik maak me zorgen. Maar dat snapt u, zei u al.

Mijn klas

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.