Een halve taart…

Een half jaar geleden bereikten de vakbonden een mooi resultaat, althans; vlak voor de stakingen deed het kabinet een geste. De leerkrachten, directeuren in het primair basis en speciaal onderwijs kregen éénmalig een bonus van 850 euro met daarbij een uitkering van 33% van het inkomen. Een heel aardig cadeautje waarmee natuurlijk de problemen nog lang niet werden opgelost. De loonsverhoging van 4,5 % werd structureel.

Reikhalzend werd er uitgekeken naar februari want dat werd de oogstmaand. Met een schuin oog had ik al eens gekeken naar de berekening die het AOB er op losliet maar het drong allemaal nog niet echt door. Daarbij, mijn ouders hebben altijd gezegd: “Je moet een gegeven paard niet in de bek kijken.” Dat heb ik dan ook niet gedaan.

Toch, afgelopen week stonk het gegeven paard wel heel erg uit de bek. Het loonstrookje werd opgestuurd en het “ikrekenmerijkbedrag” werd getoond…WATTTT!!!! Ze geven je een bonus maar blijft daar zo weinig van over? Alsof je van het rijk een taart voor bewezen diensten krijgt en ze de helft van de taart zelf opeten…

Van het bedrag wat werd toegezegd nam de “gulle gever” gewoon de helft weer terug. Hoe raar is dat…

Als je ons zo benaderd en dus niet serieus neemt zijn we er nog lang niet…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.